Vecka 4 – Slutresultat – Emil / Amanda

Våran slutgiltiga produkt blev två tvålar med formen och färgpaletten av en våg, försluten i en tillhörande förpackning som delar samma koncept.

Förpackningen

Efter vår research kom vi fram till att balsam, conditioner etc. förpackas plastförpackningar nästan alla fall. Samtidigt förpackas också fasta handtvålar i plastförpackningar eller i bruna kartongförslutningar. Vår idé går ut på att kombinera en iögonfallande design i en lyxförpackning helt utan plastinslag. Vi kom alltså fram till att tvål är en tålig produkt som inte behöver förpackas dammtätt, eller förslutas i ett hårt skal. På så sätt gör vi vår del för att förbättra miljön runtomkring oss.

För att försäkra kunden om att produkten inte har rörts av andra är den helt försluten, och en perforering måste rivas av innan produkten kan ses.

Förpackningens struktur är baserad på en klassisk våg, och anspelar på dess kraft och uniformitet. Utsidan är lackad för att ge ett skimmer till de mörka, kontrasterande färgerna. Insidan står i motsats till utsidan. Istället för en flödande textur är den enfärgad. En mörkblå färg för att ge känslan av stillhet.

Logotypen är företagets namn skrivet i Aviano Royale. Detta typsnitt passade bra, då det gav en känsla av lyx, samtidigt som det fångade de flödande formerna av vatten.