Ny komplettering till Essem Designs utbud på hatthyllor

Ett examensarbete av Jonathan Kääriä Industridesign Mittuniversitetet 2020

Hej och välkommen till mitt examensarbete. Här redovisas lite kort om min resa i utvecklingen av ett nytt koncept av en hatthylla till Essem Design.


Uppdrag

“Ca 65% av vår försäljning går mot byggindustrin och nybyggnation av lägenheter etc. där våra hyllor Nostalgi och Classic går hett. Vi skulle vilja hitta ett komplement till dessa och möta byggbranchens behov med att kunna leverera en hylla som är flexibel och också kan fungera i compact living och inte sticka iväg i kostnad.”

Essem Design

Analys

Marknadsundersökning

En marknadsundersökning på både Essem Design och andra företag online samt i olika butiker i Birsta Sundsvall pågick i ett tidigt stadie för att se olika formspråk på hyllor och samla inspiration.

Som helhet har Essem Design produkter med gamla retro uttryck men de har också nya produkter som visar sig mer moderna än deras tidigare produkter Nostalgi & Classic. Tydligt syns det att de vill upprätthålla alla punkter som de står för.
Hållbarhet, Tidlös, Funktionalitet, Historia etc.

Kika in på Essem Designs hemsida eller instagram för att läsa mer. Hemsida, Instagram


Kreativ

Brainstorm

I samarbete med några klasskamrater skedde en brainstorming då vi skrev olika idéer och gick igenom alla lappar inom stilar, funktioner och inspirations-ord.

Skiss

Efter brainstorming med många olika idéer på lösningar börjades skissfasen för att få idéerna på papper och formutforskande samt skiss i 3D program för att få tydligare variationer på förslag som sedan presenteras till Essem Design.

Slutfas

Efter ett möte med Essem Design där mina designförslag presenterades så valdes ett förslag att gå vidare med.

Med en unik funktion av att använda gummiband som hyllplan är idén att användningen förenklas vid nedtagning av föremål nedifrån mellan banden.
Se funktionen på bild nedan.

Funktion

Anpassningsbar bredd

Slutresultat – Klicka bilden för att komma till mitt portfolio

Tack!

Ni är välkomna att nå mig via email om du vill ställa frågor eller skicka hat-brev här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *