Karameller fick sitt genombrott i Sverige i mitten av 1800-talet. Då tillverkade kvinnorna karamellerna i hemmet, och sålde dem sedan på närliggande torgmarknader. Inte mycket har förändrats sedan dess. Visserligen tillverkas dagens karameller i olika karamellkokerier, men det är fortfarande på torgmarknader man enklast får tag på dem.
Karameller är ett fint och lyxigt hantverk, som förtjänar både större uppmärksamhet och bättre förpackningar än vad de har idag.
Butiken
Min butik heter Karamell, och är en karamellbutik som ligger på Storgatan i Sundsvalls centrum. Butikens kärnvärden är hantverk, kvalitet samt njutning. Alla karameller tillverkas i direkt anslutning till butiken, av enbart naturliga ingredienser.
Visuell identitet
Varje del av butiken ska kännas så som en karamell smakar: lite sött och lite gulligt. Därför har jag jobbat med ett runt och mjukt typsnitt, Otama, i logotyp och rubriker. Jag har även försökt hitta färger som visualiserar karamellernas olika smaker.
Kontakt
Sofia Gustafsson
+46730230693
hej@sofiagustafsson.com