Fady och Teo Del 1

Den första veckan gick vi ut på fältstudier i olika matbutiker för att hitta problem med existerande förpackningar. Vi hittade problem med förpackningar för öl, blommor, Pringles och kryddor. 

Första idén vi kom på var en förpackning till chips. Vi kom på iden efter att vi såg förpackningen för Pringles och formen på Doritos chips. Vi tänkte att förpackningen skulle likna Pringles förpackningen men som också passar Doritos chipsens form. Problemen vi vill lösa är hur det är svårt att nå dem sista chipsen i ett Pringles rör. Vi vill även skippa plasten som Pringles och andra chips företag använder i sina förpackningar. Iden är att ha en kartong del som man drar ut och som har en speciell illustration på ett djur för varje smak. En exempel är en illustration för en giraff, där huvudet ligger på övre delen och kroppen på botten. Då halsen kommer ligga på den långa delen så blir den längre och längre ju mer man drar ut kartong delen.

Andra iden var en förpackning för öl flaskor för att vi såg hur det är svårt för konsumenten att ta ut bara en flaska ur förpackningen. Vi tänkte på att göra en bättre förpackning som gör det lättare för konsumenten att ta ut en flaska.

Tredje iden var en kartongförpackning för kryddor där vi tänkte att den skulle innehålla flera kryddor i en. Detta skulle ha varit mycket mer miljövänligare jämfört med att ge varje krydda en egen glasburk.

Fjärde iden var en förpackning för blommor då vi märkte att de flesta blommor är inplastade. Förpackningen skulle ha varit avlång och formad som en hexagon med ett lager av jord i botten. Iden här var att man skulle riva av toppen av förpackningen för att lägga botten i en kruka.

Efter handledningen så bestämde vi oss för att jobba vidare med Pringles och öl iden och använda samma förpacknings form för båda. Denna form kommer att vara en hexagon vilket är den mest vanliga formen som förekommer i naturen.