Vecka 2: Christy och Katja

Under den andra veckan kom vi fram till vilken ide vi ska fortsätta på. Det blev ide 1, trästocken. Iden som hedrar våra svenska skogar och påminner konsumenten varifrån förpackningen kommer ifrån. Det blir även en rolig detalj då produktens förpackning ska skydda och vara någon sprit med en träig smak. 

Reklamen som skulle göras för vår produkt skulle vara ute i skogsmiljö då ett gäng vänner samlas och dricker vid en lägereld. Vår målgrupp varierar beroende på vilken förpackningsdesign vi väljer att gå vidare med. 

De har samma utsida men olika funktioner. Den ena är en ihopp tryckbar förpackning till vandrarna, förpackningen sedan kan slängas i lägerelden. Tar lite plats och man behöver inte släpa skräp hem igen. 

Den andra är en lyxigare förpackning att ha i hemmet där man drar ut innehållet från förpackningen. Den är en finare förpackning som kan stå framme på bordet eller till och med bokhyllan. Denna förpackning är för alla de som inte vill ta med ännu en flaska vin till middags planerna.

Kommande vecka är våra planer att prägla texturen av bark. Fortsätta utveckla mönstret att trycka ihop en förpackning och hitta en förslutning som inte är gjord i plast.