Fady och Teo Del 2

Sedan förra inlägget så har vi bestämt oss för att enbart fokusera på en förpackning för chips och skippa ölen. Det skulle ha tagit för mycket jobb att göra en förpackning åt båda. Med detta nya fokus så gjorde vi en moodboard till chipsförpackningen.

Från denna moodboard så man kan summera våran förpackning som vidare. Förpackning ska ha formen av en hexagon. Detta ger en stark koppling till naturen då det är den vanligaste återkommande formen. Förpackningen kommer att vara svart med guld detaljer. Detta är ett färgtema som vi har sett oftast associeras med vuxet och lyxigt.

Förpackningen kommer att ha en funktion som gör att man kan dra ut chipsen ur lådan. Detta gör att man undviker problemen som finns hos chips förpackningar som Pringles. Till exempel hur man måste tippa över förpackningen för att nå dem sista chipsen. Vilket i sin tur leder till att man spiller en massa smulor överallt. Eller hur man måste stoppa ner handen i förpackningen för att ens nå chipsen. Händerna blir alldeles oljiga och smutsiga i processen.

På förpackningen kommer vi att ha en illustration på en giraff, ett väldigt exotiskt djur. Kroppen ligger på förpackningen medans huvudet och resten av halsen ligger på delen man drar ut. Effekten blir att giraffens hals växer ju mer man drar ut. Detta betecknar våran produkts känsla perfekt, en förpackning med en vuxen, exotisk och premium känsla med små inslag av humor.

Namnet på denna produkt är Bareo vilket är arabiska för att vara bra på något. Att namnet är arabiskt gjorde att vi kunde koppla det till den exotiska känslan. Loggan är namnet skrivet i fonten Leyton Personal vilket vi gillade för att den gav av sig en väldigt premium känsla. I loggan så har vi i slutet av namnet ett arabiskt diakritiskt tecken. Den ändrar inte på ordets betydelse, istället stärker det den exotiska känslan i loggan.

Detta är första prototypen.