Week 2 Koncept och prototyp – Angelica & Josephine

Denna vecka har vi arbetat på vår moodboard och prototyp. Planen var att vår förpackning skulle utstråla lyx men efter testuskriften upptäckte vi att känslan inte fanns där. Tidigare stängdes förpackingen med två “dörrar” i form av vingar vilket kändes billigt. Vi provade även att prägla vingdelen vilket tog sönder både den tryckta färgen och kartongen så det skrotade. Vi insåg att om vi ville uppnå en lyxig känsla så behövde vi göra en drastisk förändring i både färg och form.

I den förbättrade designen har bi valt att behålla de delar vi gillar och skrota de delar som känns billiga. Vår nya design bygger på en bättre och mer stilren lådfunktion med enkla, rena linjer. På locket till lådan har vi tänkt att skära ut ett hexagonmönster och på baksidan kommer vi placera ett guldsprayat papper vilket skapar effekten av ett guldfärgat hexagonmönster. Detta mönster är inspirerat av en honungskupa och återkommer även inuti vår förpackning.

Idén är att vi ska sälja svensk delikatesshonung som smakar olika beroende på vilken nektar biet har levt på under den perioden. Vi vill även “ge tillbaka” till bina genom att plantera bivänligt. Förpackningen kan återanvändas till att förodla i. Vi skickar även med en påse blomfrön som bina behöver. Färgerna vi tänkt använda på förpackningen är en mörkblå/grön nyans med en guld detaljer samt att texten och loggan ska vara vit.