Fady och Teo Del 3

Vi har arbetat mycket med att göra flera olika prototyper på våran förpackning för att få fram den bästa versionen. Det stora problemet vi försöker lösa är hur locket på förpackningen ska fungera. Vi vill att våran förpackning ska vara så lufttät som möjligt för att minska behovet av plast. Vi vill också att locket ska sitta fast i förpackningen så att den inte går att öppna alldeles för lätt.

Lösningen som vi slutligen kom fram till med locket kan ni se i de fem sista bilderna. Lösningen går ut på att man river up en rem som sitter fast i förpackningen med dubbelsidig tejp. När remmen hart rivits bort så kan man använda locket som vanligt. Lösningen är kanske inte helt lufttät men den håller fast locket vilket vi tyckte var viktigast.

Några andra saker vi har gjort är att flytta giraffen från framsidan till sidorna. Vi gjorde detta främst för att giraff illustrationen skulle få mer fokus genom att ta up mer vertikal yta. Detta skulle ha varit svårt att göra på framsidan där vi har loggan och chips illustrationen. Vi ville även ta bort den ointressanta designen med guld hexagonerna på sidan.

Vi tog sedan bort chips illustrationen för att den tog fokus från giraffen. Samtidigt så ville vi dölja att giraffen inte har något huvud. Vilket vi gjorde med några guldlöv först men sen så insåg vi att kunde få användning för chips illustrationen. Det enda framsidan saknar är våran slogan “Chips with a long lasting taste” och smaken vilket vi inte är riktigt säkra på än.