Vecka 3: Christy och Katja

Under den tredje veckan fokuserar vi på att färdigställa vår förpackningsdesign och göra det till ett mönster i illustrator programmet, som vi sedan kan gå efter. 

Vi har även gjort många varianter till präglingen tills dess att vi blev nöjda. Just nu har vi hela förpackningen framställt, men i delar. Som ett pussel ska vi tillägna sista veckan att sätta ihop den och färdigställa de sista detaljerna.

Vi har arbetat utifrån en flaska på 33 cl (den bruna glas flaskan på bilden) men vi har kommit fram till att det är för lite för en cider flaska. Därför har vi köpt in en 50 cl glasflaska och vi ska gå utifrån den. Flaskans from tilltalar till oss och vår ide. Det är en flaska som känns lite vintage, snyggt, gammalt och tillför en känsla som vi definierar är väldigt “gen z”.

Förpackningen skulle kunna utvecklas i färgerna. Förpackningens utseende just nu är att den bruna “råa” kartongen är präglad, och i präglingen är det en mörkare nyans av brun. Ett utvecklings moment skulle vara att täcka den bruna kartongen med mer färg för att få en mer realistisk bark liknande nyans. Att göra den lite mer realistisk skulle passa våran logga bra men den skulle ta bort den känslan av miljövänlighet som uppstår när man ser den “råa” kartongen.

Det är något vi får komma fram till innan utskrifterna nästa vecka. Tänka sig att det finns så många val när man tycker att man har en tydlig plan.