Demonstrant

Ur ett konstnärligt perspektiv så finns det både en problematik och en slags romantik över demonstrationen. Ideologier och åsikter skall kokas ner till några få ord och meningar som skrivs på plakat. Det finns stora möjligheter att skapa något fantastiskt med demonstrationen som visuellt medium. Jag vill visa att det visuella spelar en stor roll när man med plakat manifesterar ett meddelande på gator och torg.

Butiken

Butiken i sig blir som en verkstad för alla de som inte har tillgång till en sådan. Den ligger på Arsenalsgatan 9 i Stockholm, mittemot Kungsträdgårdens tunnelbana. De stora skylt fönstren kommer ge bra insyn i butiken och blir en av butikens främsta exponeringsmöjligheter  Verksamheten på insidan ska inspirera och intressera människor att gå in. Närheten till Kungsträdgården är också aktuell med sin historiska koppling som mötesplats för demonstration och händelser som almstriden. Förutom material så kommer butiken också sälja en del produkter, verktyg för demonstration.

karta

Typografistenciler

Dessa gör professionell typografi i stort format möjligt för allmänheten  Att ha så kalade “bryggor” som håller innerformerna på plats gör kanske att typsnitten får ett annat uttryck men fördelarna med hanteringen väger tyngre. I kombination med de 7 sprayfärger jag tagit fram så kan en mängd olika visuella uttryck utformas.

DSC_0149 DSC_0163

Megafon

Megafonen kommer att förpackas i en impregnerad tygpåse, detta gör det enkelt att bära med sig den och att skydda den från regn. Påsen är prydd med mönstret “Jag tänker, jag tycker, jag talar” detta mönster visar på grunden i butiken, yttrandefrihet och åsiktsfrihet.

DSC_0142  DSC_0144 DSC_0145 DSC_0146 DSC_0147

Demonstrant #1

Butiken har även en egen tidning, här kan butiken uttrycka sig, göra reklam för nya produkter men också skapa ett värde för demonstranter och aktivister genom att skapa en plattform för alla som vill annonsera om sin demonstration i tryckt form. En riktig tidning känns både visuellt spännande och för tankarna snabbt till yttrandefrihet och pressfrihet. Tidningen kommer vara kort, detta känns relevant eftersom den antagligen kommer behöva tryckas upp i reaktion till olika händelser, beroende på samhälls opinion, aktuella demonstrationer och liknande faktorer som ej kan förutspås.

Tidningen är sliten och reparerad efter första maj firandet 2013.

DSC_0534 DSC_0532 DSC_0530 DSC_0529 DSC_0526

Övriga produkter

I butiken finns också en del material som stödjer butiken, tshirts, tote bags, affischer och liknande.

I butiken finns också en del material som stödjer butiken, tshirts, tote bags, affischer och liknande.

Kontakt

Tor Westerlund
+46 (0)73 – 384 00 34
tor.westerlund@gmail.com
www.torwesterlund.se

Leave a Reply