Litegrann

En delikatessbutik

Min butik på 75 kubikmeter är en delikatessbutik för godis. Där godiset ska säljas över disk precis som det gjordes förr i tiden. Försäljning av winegum och gelégodis i tunna skivor och uppskuret bitar efter gramvikt, på så sätt vet man precis hur mycket man får. Det handlar om att ta fram smaken på godiset och inte formen, vilket innebär att godiset kommer säljas på samma sätt som i en chark, inlindat i papper med klisterlappar som etikett.

I Sverige äter vi i snitt 17 kilo godis per person och år, vilket gör oss till ett av de länder som konsumerar mest godis i världen.

DSC_0374

Målgrupp

Min butik riktar sig till den som har fått nog av överkonsumtion och den hets som sker på stora matvarubutiker kring jul och framförallt påsk. Till de personer som vill unna sig något onyttigt ibland.

De flesta människor är medvetna om att godiset de stoppar i sig är onyttigt men fortsätter ändå att äta det. Så hur skulle det vara om det fanns en butik där du kan köpa ditt onyttiga godis, men du kan bara köpa litegrann? För det är svårt att plocka bort någonting som människor är vana vid, det handlar istället om att ändra ett beteende.

Förpackningarna

DSC_0286

DSC_0306

Konfektyren går att köpa skivad och tärnad.

DSC_0354

Skivad konfektyr packas på ark och försluts med en etikett med innehåll, gramvikt och datum då varan förpackades.

DSC_0250

DSC_0297

DSC_0228

Tärnad konfektyr packas i presentförpackning om 1, 2, 3 eller 4 bitar. Eller så packas den tärnade konfektyren i påse, förslutet med etikett.

DSC_0263

Givetvis äter du din konfektyr med gaffel.

Kontakt

Karin Holmström
karinholmstrom.se
hej@karinholmstrom.se

Leave a Reply