Naturligtvis

FN:s trettonde utvecklingsmål handlar om att vidta omedelbara åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna och dess konsekvenser. Det många inte vet är att en stor del av växthusgasutsläppen kommer från kött- och mejeriindustrin. Därför har jag skapat varumärket Naturligtvis, som vill upplysa konsumenter om detta.

logotyp

Genom informativ förpackningsdesign vill varumärket Naturligtvis upplysa konsumenter om de miljömässiga fördelarna med att äta vegetariskt istället för animaliskt i sin kost. För genom att äta vegetariskt kan man som köttätare minska sina utsläpp av växthusgaser från kosten med hela 72 procent.

_MG_6110

I sortimentet finns tre livsmedelssegment: Mejeri, råvaror och substitut. Mejerikategorin har jag representerat med en vegetabilisk gräddfil.

_MG_6084 red

Här är de vegetariska filéerna av soja som representerar substitut-segmentet. Varje segment har fått en egen färg för att skilja dem åt. Färgen blå står för himlen, den gröna för växterna och den bruna för jorden.

_MG_6104 red

Råvaran jag förpackat är ekologiska kikärtor. På framsidan av förpackningarna står det klart och tydligt vad det är för produkt och hur mycket bättre för miljön den är i jämförelse med nötkött eller mjölk. Till detta finns även en källa på baksidan, för att förstärka trovärdigheten för att det här är fakta och inte något att ducka för.

poster mockup

Som marknadsföring har jag tagit fram en affisch, som precis som förpackningarna är tänkt att vara rakt på sak med varför du som konsument borde välja vegetariskt. Till affischen har jag sedan skapat rabattkuponger i samma stil, för att locka de konsumenter som tycker pris är viktigt när de handlar mat. Det var något jag insåg var viktigt att tänka på när jag gjorde min förundersökning.

rabattkuponger

Naturligtvis målgrupp är personer i åldern 19-30 som är miljöintresserade, men som kanske tänker att de inte har råd att göra klimatsmartare val i sin vardag. Men det kan man! En miljöbil är inte det enda sättet, att äta vegetariskt gör enorm skillnad.

_MG_6019 red4