Kvinns att se upp till finns

Hej Johanna 13 bast! Har du tid en minut?
Jag ringer från 2017, vill bara säga att allt är bra. Du vet alla de där frågorna som du bär på? Jag har gjort ett spel till dig för att svara på dem, jo det är sant. Det heter Kvinns att se upp till finns. Det är mitt exjobb i grafisk design, ett frågespel för att uppnå jämställdhet, och alla kvinns egenmakt – FNs hållbara utvecklingsmål nummer 5.
Det är ett frågespel som innehåller 50 stycken fiffiga frågor om kvinns som finns, plus annat du fnurar på. Spela om vem som ska diska efter kalaset eller använd kortleken som en pratstartare.
Just nu är det svårt att föreställa sig men du kommer möta några helt magiska kvinns att se upp till om bara några år, jo jag lovar!
Puss

Inspiration är så subjektivt, identitetsskapande är unikt. Vad som driver dig vet bara du. Eller så vet du inte det och då kan frågespelet Kvinns att se upp till finns vara en väg att finna inspiration och pepp.

I mitt examensprojekt undersökte jag vikten av förebilder för unga och kom fram till att förebilder är viktiga för människor i alla åldrar samt att de påverkar ungas självkänsla positivt. I tonåren är det speciellt viktigt då vi utvecklas som mest. Förebildens genus påverkar ungas attityd till sin egen förmåga genom att de upplever att de kan nå lika stor framgång som sina förebilder i större utsträckning om denne är kvinna. Geografiskt lokala förebilder gör det lättare att relatera, därav har jag gjort ett frågespel om lokala förebilder.

Kvinns att se upp till finns är ett frågespel för att uppnå jämställdhet, och alla kvinns egenmakt – FNs hållbara utvecklingsmål nummer 5. Det är ett frågespel som innehåller 50 stycken fiffiga frågor om kvinns som finns, plus annat du fnurar på. Spela om vem som ska diska efter kalaset eller använd kortleken som en pratstartare.

Du fattar ju så klart att förebilder är viktiga och att bara för att du inspireras av en personen så betyder inte det att du vill reinkarnera till att vakna upp i dennes kropp. Eller så kanske du vill det, och det är helt okej.

 

Johanna Lundgren / johannaevamaria@gmail.com / cargocollective.com/johannalundgren