Så lätt

I dagens samhälle blir närproducerat allt mer eftertraktat och populärt. Det blir allt vanligare att odla i städerna i bland annat parker och på hustak. Uttrycket ”Urban gardening” har blivit en trend som kommer allt mer. Alla som vill ska kunna ha en möjlighet att på ett enkelt sätt odla en del av det man äter. Man ska inte vara begränsad av att man bor i en lägenhet.

Min butik, SÅ LÄTT, riktar in sig på stadsodling och ska inspirera och erbjuda kunden enkla
produkter som gör det lätt att så och odla ätbara råvaror i en lägenhet, med eller utan balkong. Det närproducerade är en viktig aspekt i företaget, likaså återvinning av material och ett stort miljötänk. Butiken och produkterna ska vara estetiskt tilltalande och inspirera till att odla. Det ska vara lätt att få med sig produkterna hem genom att det är mindre förpackningar och ett färdigt format som gör det lätt att så och odla. Kunderna ska kunna hitta allt de behöver på samma ställe för att kunna odla i sin lägenhet eller på balkongen. Ung som gammal ska kunna handla i butiken och bli inspirerad till att odla själv hemma, för att det är – så lätt.

Affärsidén för SÅ LÄTT är att inspirera kunden och erbjuda ett sortiment som gör det enkelt att så och odla ätbara råvaror på sin balkong eller i sin lägenhet.

Förpackningarna

SÅ LÄTT har ett återvinningstänk –  att använda redan existerande ”förpackningar”, så som halverade äggkartonger, konservburkar och plastflaskor och skapa en ny produkt och
förpackning utifrån dessa. Jag bestämde tidigt att jag vill köra på en stilren känsla och valde att presentera mina produkter på ett enkelt sätt och inte komplicera till det i onödan. Jag ville visa produkten och låta råvaran tala för sig själv.

Fröpåsar

Jag ville att fröpåsarna skulle ha en mer naturlig känsla och vara mer rena än vad många andra fröpåsar är. Jag ville även att själva fröna skulle komma fram och jag valde att ha med dem på baksidan av förpackningen.

IMG_7966
IMG_7979

Odlingsbok – Odla hemma

I den här boken – Odla hemma, får kunden tips och råd om odling. Både grönsaker, kryddor och bär beskrivs kort och förklaras hur de ska odlas och skördas.

IMG_8316
IMG_8309

Förgrodda potatisar

Här ville ja ha in ett återvunnet material och kom att tänka på äggkartonger. Jag skapade en
förpackning utifrån denna och som även fungerar som handtag att bära i.

IMG_8253
IMG_8284

Körsbärstomat

SÅ LÄTT erbjuder också färdiga plantor och jag valde att förpacka Körsbärstomater. Jag ville inte bara sälja plantan i en kruka så som den vanligtvis säljs i handelsträdgårdarna utan istället ge kunden ett mervärde. Därför valde jag att göra en kasse till – som fungerar som tomatens sekundärförpackning och som kassen att bära hem tomaten i.

IMG_8435
IMG_8452

 Vattenflaska

Ett redskap till vattningen – en vattenflaska där det är hål i korken för att ge en lagom stor mängd vatten till de nysådda fröna.

IMG_8500
IMG_8505

SÅ-KIT

Kunden ska även kunna hitta väldigt enkla produkter i form av Så-kit. Kunden behöver bara öppna förpackningen och börja vattna, fröna ligger redan i jorden. Lika som fröpåsarna ville jag att råvaran i sig skulle få ta plats och jag ville visa upp basilikan – i detta fall.

IMG_8533
IMG_8537

Kontakt

Malin Stålberg
070-206 87 98
contact@malinstalberg.com
malinstalberg.com

Leave a Reply