lova

Problem: vanvårdade husdjur

Människans bästa vän. Husdjuret. Med husdjur menas de djurarter som människan har tämjt exempelvis för att få skydd mot rovdjur, hjälp med tunga arbeten eller som sällskap. För många betyder att skaffa ett husdjur att man får en ny familjemedlem att älska. Men det är inte alla djur som hamnar i dessa omhändertagande hem, utan många blir istället svårt vanvårdade eller lämnade helt ensamma åt sitt öde.

Det är dessa djur som min hjälporganisation kommer att hjälpa. Enligt en artikel från 2012 har vanvården av både katter och hundar har ökat kraftigt de senaste åren. Det är inte bara hundar och katter som råkar ut för vanvård, utan även de mindre husdjuren som kaniner och marsvin. Marsvin ser många som ett slit-och-släng-djur då de kastas levande i soporna eller lämna ute i naturen där de klarar sig högst i ett par dagar. 24 timmar vintertid.

 

Hjälporganisationen Löftesgården

Alla de här djuren som utsätts för olika typer av vanvård behöver en trygg plats att komma till och förtjänar att känna sig älskade och få tillräckligt med mat och vatten. Hjälporganisationen Löftesgården är ett djurhem för övergivna och vanvårdade sällskapsdjur.

På djurhemmet kommer mindre djur som hundar, katter, kaniner och marsvin som hittats eller som under andra omständigheter tvingats tas från sina förra ägare kunna lämnas in. På hemmet får de genomgå hälsokontroller och får den vård de behöver, både fysiskt men också en mental rehabilitering och träning för att de ska kunna lita på människan igen och bli trygga i sig själva. På Löftesgården kommer volontärer att arbeta och människor kommer att kunna komma förbi för att umgås med djuren, något som kan vara bra både för människan som får öva på att vara nära djur samt lära sig om vad de behöver men också för djuren som behöver socialt umgänge.

Målet är att djuren ska omplaceras till ett nytt hem där de blir väl omhändertagna och älskade av bra människor.

affischemma
Problemaffisch som visualiserar vanvård av husdjur vilket är det problem som hjälporganisationen Löftesgården arbetar för att lösa. Dikten som är skriven på affischen är i samma stil som på de kommerciella produkter som säljs för att finansiera verksamheten.

lova

För att få in pengar till Löftesgården kommer smycken av det mer exklusiva slaget att säljas, smycken man har kvar och tycker om länge – precis som ett djur. Smyckena är i guld och är så kallade löftessmycken. Smyckena är uppbyggda av evighetssymboler som likt löften inte har något slut. Smyckesvarumärket heter lova, vilket likt Löftesgården handlar om att man ska ge löften av olika slag. Löften mellan människor – och löften mellan människor och djur.

Då smycken är en produktkategori som säljs vardagligen och som dessutom är en väldigt populär gåva är det den perfekta inkomstkällan och samarbetspartnern till Löftesgården. lovas sortiment kommer bestå av ringar, halsband, armband, klockor och örhängen. När man avger dessa löften i form av att ge en smyckesgåva, oavsett om det är till sin mormor, sin bästa kompis eller till sin bror handlar det i grund och botten om att bli en bättre medmänniska. Att vara en god medmänniska är i sin tur grunden för att kunna ta väl hand om ett djur och behandla det med respekt och kärlek.

Förpackningar

De produkter jag förpackat ur lovas sortiment är ett halsband, ett par örhängen och en ring. På förpackningarna står det en dikt, som handlar om löften. När man sedan vrider på förpackningen ser man vilket slags löfte just detta smycke representerar.

halsband1Halsband2halsband3Halsband4Detta halsband är ett löfte från en mor till sitt barn. I förpackningen medföljer lång kedja så halsbandet ligger på magen vid graviditeten, och en kortare kedja för att sedan kunna överlåta smycket till barnet. Den blå färgen som tyget är i representerar pålitlighet och lojalitet.

Örhängen1Örhängen2Örhängen3Örhängen3Dessa örhängen är från en vän till en annan, en perfekt gåva om man ska flytta till olika platser och inte längre är nära varandra fysiskt. Örhängena symboliserar att även om man är långt bort så är man alltid varandra nära ändå i hjärtat, och glömmer inte varandra.

Ring1ring2Ring3ring4ring5Denna löftesring handlar om att avge löften till sig själv. En påminnelse om att man kan bara man vill, om att uppnå sina personliga mål i livet.

 

Kontakt

Emma Lindfors
+46 (0)73 844 05 89
emmalindfors2@gmail.com
www.emmalindfors.se