Vildängen

Mitt projekt handlar om biologisk mångfald, mål nummer 15. Jag ville göra en förpackning som bidrar till att öka människors intresse för den biologiska mångfalden och som gör att alla kan bidra till att den bibehålls. Därför skapade jag Vildängen, en blomlåda som med hjälp av ängsblommor och olika tillbehör ska hjälpa till att rädda humlorna. Eftersom Sveriges jordbruk förändras så finns det idag bara en tusendel kvar av den ängsmark som fanns för hundra år sedan, och humlorna behöver ängsblommor för att överleva, precis som vi behöver humlorna för att överleva. 

IMG_6114

Blomlådan är specialiserad till gerillaodling, alltså att man odlar på allmänna platser. Detta för att alla ska ha möjlighet att bidra och för att på ett snabbt sätt få in lite färg och myllrande djurliv i tråkiga stadsmiljöer. Lådan innehåller sex sorters blommor: rödklöver, akleja, rallarros, midsommarblomster, humleblomster och oxtunga. Utöver blommorna ingår jordbriketter, frön, handskar, spade, träskyltar, faktabroschyr och pannlampa.

IMG_5833

 

Fröna kommer i en burk som gör det lätt att strö ut dom där man vill, och som är lätt att bära med sig. När man planterat blommorna kan man dessutom köpa humlor och släppa ut i ängen, dessa kommer i en egen låda särskilt anpassad för att det ska vara lätt för butikspersonal att sätta i humlorna och för den som köper att ta ut dom. Om humlorna ska vara till blommorna i lådan ingår åkerhumlan, om man kanske istället vill ha humlor till sin egen trädgård passar ängshumlan bättre.

IMG_5825

Blommönstret på lådan är målat för hand i akvarell. Jag ville ha en design som känns levande och vild och för att följa upp temat så valde jag en logotyp som ska påminna om art nouveau.

till-pitch

Typsnittet som använts i logotypen är Fortunaschwein som jag modifierat och Averia Serif till resten av texten. 

Untitled-1

 

 

IMG_6116