0:22

Varje år genomförs 22 miljoner osäkra aborter. Fem miljoner slutar upp på sjukhus och ytterligare tre miljoner blir utan nödvändig vård för sina skador. Nästan 50 000 får sätta livet till.

Det är mer än fem i timmen.

Ingen borde behöva riskera sitt liv för att en demokratisk rättighet tagits ifrån en. Trots detta sker det alltså 22 miljoner gånger per år. Därför har jag skapat organisationen 0:22.

0:22s främsta mål är att uppmärksamma detta och framföra att det sker i länder som inte skiljer sig så mycket från vårt land – i Europa och på andra sidan Atlanten. Därförutom att besluten tas av människor som själva aldrig behöver ta konsekvenserna.

Organisationen använder sig av så kallad gerillamarknadsföring för att ruska om människor när de inte riktigt är beredda. Det är ett wake up call – ute i städerna, i fast-fashion-shoppingen och varhelst det ryms en klisterlapp eller två.

 

WAKE UP CALL #1
Plats: 
Aktuella huvudstäder inom Europas gränser
Scenario: Upphängt på gubb- och snubbstatyer i samband med större evenemang (sport/kultur/etc)

 

WAKE UP CALL #2
Plats: 
Fast-fashion-kedja a la H&M
Scenario: Överraskningsmoment i ströshoppingen, enkelt sätt att stödja ändamålet

WAKE UP CALL #3
Plats: 
Andra sidan Atlanten
Scenario: Klistrade på exempelvis lyktstolpar och andra lättillgängliga och synliga ytor

Detta är mitt bidrag till FN:s hållbarhetsmål nr 5.6 – kvinnors allmänna rätt till sexuell och reproduktiv hälsa. För att alla människor, inte bara vi här, har rätt till sin egen kropp.

contact@emmawaleij.se
emmawaleij.se