ROT

Tänk dig att du sitter och kör bil längs E4:an. Du har kört länge och du känner att det börjar kurra i magen. Det är dags att äta och du är sugen på att äta något fräscht, mer hälsosam mat. Men var åker du då?

Problemet jag hittade var att det idag är svårt att äta näringsrik mat, lagade på bra råvaror när man rör sig längs de stora vägarna. Att äta mer nyttigt när man är i en stad är idag inte så svårt, men på en avlägsen plats som längs E4:an är alternativen väldigt få – eller inga alls. Detta var något jag därför ville åtgärda med mitt examensprojekt.

Min lösning på det här problemet är snabbmatskedjan ROT. En snabbmatskedja med hälsosam och näringsrik mat gjord på bra råvaror, och som dessutom har ett stort miljötänk gällande allt ifrån interiören i restaurangen till kartongen i förpackningarna som maten serveras ur. Det ska vara enkelt och snabbt att äta hälsosamt, även på avlägsna platser som E4:an.

Amanda Uggla Lingvall, GDK 14