Korall®

Du som läser detta just nu har med all säkerhet haft feber, och har då kanske också upplevt känslan av att ”brinna upp”, som är symtomet av hög feber.

Just nu går korallerna igenom samma sak. De utsätts för något som
kallas korallblekning, vilket är ett resultat av en ökad mängd växthusgaser i atmosfären, som höjer temperaturen i havet. Korallerna är oerhört viktiga för den biologiska mångfalden hos det marina livet och förser även mat och resurser till ca 500 miljoner människor.

Mitt namn är Erica, och mitt självständiga arbete är inriktat på FN:s
hållbarhetsmål nummer 13 och 14, att bekämpa klimatförändringarna och bevara jordens hav och marina resurser. Mitt bidrag är varumärket Korall®, som arbetar för att sprida kunskap om koraller och erbjuda produkter som bidrar till minskad plasttillverkning och utsläpp av växthusgaser.

Ovan är en utav Koralls produkter i bild. Det är en organisk handgjord tvål som är till för att minska plasttillverkning och har fått sina starka färger efter koraller. Tvålen är först inlindad i handgjort rispapper och sedan en sleeve av kartong som är gjort på återvunnet material. För varje såld tvål skänks en krona till fem olika organisationer som värnar om marinliv och koraller.

Ovan är Koralls andra produkt i bild. Det är en mild handgjord rengöringspasta till ansiktet som inte bara minskar plasttillverkning genom att vara förpackad i glas med metallock, utan ska även minska utsläpp av växthusgaser genom att få Sverige att handla inrikes och inte importera dessa produkter. Korall® erbjuder rabatt mot att kunden skickar tillbaka burken för påfyllning, så att förpackningen kan återanvändas igen och igen.

I bild: alla tvålar i sina starka färger.

Leave a Reply