Termos och kaffepanna för utomhusbruk

Detta arbete redogör processen och det slutgiltiga resultatet av ett kandidatexamensarbete vid Mittuniversitetet, Sundsvall. Arbetet har utförts i projektform i samarbete och på uppdrag av företaget Lemmel. Lemmels mission är att erbjuda kokkaffe av högsta kvalité och företaget med tillhörande sortiment (kaffe, kläder, posters etc.) har en stark koppling till naturen och friluftsliv. De önskar komplettera sitt sortiment med en kaffepanna och termos. Uppdraget och syftet med projektet var således att designa och formge en kaffepanna och en termos avsedda för friluftsliv. 

Projektet utgår från de tre faserna som ingår i designprocessen, analysfas, kreativ fas och presentationsfas. I den analytiska fasen utforskades vad som var önskvärt för produkterna. Information om produkterna samlades in med hjälp av olika metoder som omvandlades till insikter och avsikter. Dessa insikter och avsikter omsattes i sin tur till konceptidéer i den kreativa fasen. Vidare i den kreativa fasen växte en övergripande bild fram om produkternas utformning genom idégenereringar, användartester med prototyper och analyser. 

Avslutningsvis i presentationsfasen presenteras slutgiltiga koncept av en termos och kaffepanna avsedda för friluftsliv där Lemmels identitet och kärnvärden återspeglas. Dessa produkter presenteras både som fysiska modeller samt digitala 3D-renderingar.

Fabian Thufvesson, ID19

Telefonnummer: 076-805 34 36

Mail: thufvesson.fabian@gmail.com

Leave a Reply