Digital eventplanerare av Malin Eriksson

Utveckling av ett planerings- och inspirationsverktyg i form utav en app. I dagsläget finns ingen sådan produkt. Den ämnar att hjälpa personer i deras planering inför en fest eller en tillställning genom att ha all information samlat på ett ställe. I dagsläget behöver man använda sig av flera olika verktyg. Resultatet av min idé blir en app som innefattar alla funktioner man behöver vid planeringen av en tillställning.

En video på appen
Skiss workshop med fokus på designen på artboardsen
Skiss workshop med fokus på designen på artboardsen
En överblick på appens navigeringar och funktioner

Navigeringen i appen består utav 36 slides plus artboards för animationsknappar. Av dessa 36 slides är 14 av dessa huvud artboards som är länkade till sidan ’’Till mina projekt’’.

Bild på den digitala modellen

Slutmodell: Den slutgiltiga modellen har en gul accentfärg och vita och ljusa bakgrunder. En stilren design för att passa fler människor. Knapparna gjordes i färg eller hög kontrast mot bakgrunden för att man lätt ska urskilja dessa från bakgrunden. När man trycker på någon av symbolerna i menyn markeras dessa med en gul färg för att man tydligt ska se att man tryck på knappen och för att se var i appen man befinner sig.

Bild på startsidan i appen

Det första man möts av när man öppnar appen är en animation där ballonger och vimpeln flyger in i bild. Här kan man trycka på skapa inlogg eller logga in om man redan har ett inlogg sedan förut. Man kan även välja att logga in med sitt Facebookkonto eller Googlekonto.

Bild på appens meny

I menyfliken finns det fyra stycken symboler. En hemknapp, snabbknapp till gästlistan, den markerade symbolen kommer man till erbjudanden och rabattkoder. Sista knappen kommer man till menyn för sina checklistor.

Bild på appens checklistor

Checklistor: Från denna artboard når man alla sina checklistor. Detta är appens viktigaste sida. Den visar en samling av appens viktigaste funktioner. Från denna sida kan man hitta sina val av listor exempel på dessa kan vara handlingslista, dekorering, gästlista, moodboard, budget m.m.

Alla sidor som appen består av

Det här med pynta och dekorera och anordna tillställningar har alltid varit ett stort intresse för mig. Brinner verkligen för att få ge gäster en rolig upplevelse och lägger gärna ner extra tid på att pynta och dekorera för att dom ska få en rolig helhetsupplevelse av en tillställning. Jag vill att den här appen ska underlätta vid planeringen av en tillställning.

Är ni nyfiken och se mer av mig och få härlig festinspiration kika in mitt Instagramkonto och blogg på iconerna nedan.

Leave a Reply