Megafon

Vad tänker ni, när ni tänker på en entreprenör? Jag tänker på en person som driver ett företag, produkt eller tjänst, en ambitiös person, man eller kvinna. Men om man söker på ordet entreprenör på google, så är resultatet en man. Jag heter Isabella och jag har utgått ifrån FN:s hållbarhetsmål NR 5, jämställdhet, där jag strävar efter ett jämställt näringsliv och där förutsättningarna för att starta eller driva ett företag ska vara lika, oavsett man eller kvinna, för det är det dessvärre inte idag.

Jag löser det genom min organisation som heter Megafon, en kreativ, digital hub för kvinnliga entreprenörer. Megafon är en oberoende plattform som sammanför kvinnliga entreprenörer, där man tillsammans möter branschkollegor, utbyter kunskap, erfarenheter och där man kompetensutvecklar sig. Som medlem får man hjälp med nätverk, marknadsföring, visuell identitet, ekonomi och juridisk hjälp, eller bara när man vill ha ett bollplank för nyskapande.

Jag ville att digitala plattformen skulle kännas inspirerande, fräsch, och kreativ, och som lockar kvinnor till att söka ett medlemskap hos organisationen. Eftersom varje entreprenör behöver ett bra nätverk och kunskap i de dem gör så finns det bestämda träffar/events medlemmarna kan delta på, digitalt eller på plats. ​Ett medlemskap ligger på 499 kr per år, och den hyfsat låga summan är för att organisationen vill ha så många medlemmar som möjligt för att då växer också nätverket. I medlemskapet ingår fri tillgång till alla eventen som kommer upp regelbundet, rådgivning, nätverk, förmånliga priser på tjänster, nyhetsbrev & förmånskort med många erbjudanden.

Mitt koncept bygger på att hjälpa den fattiga entreprenören så mina produkter är riktade åt det hållet, som ger förmåner.
Så därför säljer Megafon via sin hemsida begagnade datorer till förmånliga priser, för nästan alla behöver en dator då vi lever i en digitaliserad värld. Även varje medlem får ett förmånskort hemskickat (se bild längre ner) som innehåller rabatter och erbjudanden på restauranger, cafeér, mobilabonnemang, frisörsalonger, transport och mycket annat en nystartad entreprenör kan tänkas behöva.
I megafons marknadsföring ville jag ha stora bilder som kännes äkta och ger kvinnor självförtroende, bilder som visar alla slags jobb och verksamheter. På affischerna använder jag logotypen som en symbol, och övertoningar från min grafiska profil som får bilderna att poppa.

Jag vet att de kvinnor som faktiskt vill starta eget inte saknar ideér och drömmar, det många saknar är rätt nätverk, smarta verktyg & ekonomiskt stöd. Megafon har alla viktiga element samlade och en effektiv strategi för att främja fler kvinnliga entreprenörer.

Scrolla ner för att se bilder och videos från hemsidan, produkter, affischer och utställning.

/ Isabella Legetth

 

 

 

 

Leave a Reply