Skyddsglasögon för Spektrum

Inledning: Spektrum är ett företag baserat i Åre som i dagsläget fokuserar på skidglasögon och sportglasögon i premiumkategorin. De ämnar nu bredda sortimentet och börja producera produkter inom säkerhet, så som hjälmar och skyddsglasögon. Även dessa i ett exklusivt utförande. Detta projekt riktar sig mot utformningen av ett par skyddsglasögon. De nya glasögonen skall tydligt spegla företagets identitet genom färg, form och funktion.

Resultat: Spektrums nya skyddsglasögon är noga testade för att sitta skönt på användaren samtidigt som de skyddar på bästa sätt. Tack vare de justerbara skalmarna och näsbryggan kan glasögonen enkelt anpassas efter alla ansiktsformer och behov.
Skalmarna är utformade för att på bästa möjliga sätt samspela med hörselkåpor och hjälm utan att skapa obehag.

Glasögonen är försedda med en utbytbar lins och kommer med tillhörande gul och mörk lins. De färgade linserna underlättar arbetet vid extrema ljusförhållanden och gör glasögonen än mer mångsidig.

Ramen är tillverkad i en biopolymer som minskar co2-utsläppen med 46% jämfört med konventionella plaster.
Alla delar i skyddsglasögonen är dessutom utbytbara och kan ersättas vilket leder till ett miljösmart ögonskydd som kan bäras med för resten av livet.

Skalmarna är utformade för att på bästa möjliga sätt samspela med hörselkåpor och hjälm utan att skapa obehag.

Syftet med projektet var att utveckla och formge ett par skyddsglasögon åt Spektrum inför deras nya satsning på skyddsutrustning. En viktigt faktor inom projektet var att glasögonen på ett tydligt sätt skall kommunicera Spektrums estetik och formspråk samtidigt som de uppfyller marknadens krav på ett par skyddsglasögon. Regelbunden diskussion har förts med berörda på Spektrum för att fastställa att projektet rört sig i rätt riktning och att slutkonceptet är något som de skulle kunna tänka sig att ta vidare till produktion.

Niklas Malmsten

Niklasmalmsten@hotmail.se
070 567 01 30

Leave a Reply