F1 garagekoncept för 2023

Ett modernare garage för säsongen 2023 i Formula 1 framtaget för Red Bull Racing F1 Team.

Sammanfattning

I detta projekt har ett koncept garage för Red Bull Racing F1 Team tagits fram inför säsongen 2023.
Designutmaningen projektet var att studera nuvarande koncept och hitta lösningar för ett fortsatt flow för personal men också ett stort fokus på hur man på bästa sätt kan hitta en designlösning på hur man kan visa upp varumärket och bilarna inför 2023 och framtiden.

Uppgiften togs fram av mentorn från Red bulls sida på detta projekt, Stefan bridges head of creative design. Under hela sammarbetet har kontakten med Red Bull vart stor och de är en stor del av utvecklingen av garaget.

Projektet följde en industridesign process med tre faser, analysfas, kreativ fas och en presentationsfas. I analysfasen gjordes flera olika analyser för att få fram bästa möjliga underlaget inför den kreativa fasen, förbättringar som kom fram var att den genomgående formen skulle vara stilren samt spegla Red Bulls färger.

Intercom stationen flyttades in i mitten istället för sidorna då det skapar en specifik plast för analys samt låter mekaniker och personal röra sig bättre.
VIP-området har inte vart så stort fokus på förut så nu har det ökats och
möjligheten att expandera platserna när bilarna är ute ger en möjlighet för gästerna att komma in i garaget utan att vara i vägen samt ger Red Bull en bra möjlighet att marknadsföra upplevelsen.

I den kreativa fasen togs första 3D modellerna fram och användes i användartest på Mittuniversitetet samt hos Red Bull på distans. Efter detta startades presentationsfasen och det gjordes 3D utskrifter där de sedan slipades och lackades, sedan sattes klistermärken på för att få modellen så verklighetstrogen som möjligt. När modellen var klar gjordes renderingarna klart för slutresultatet och allt blev färdigt i tid inför presentation.

Läs rapporten här: redbull rapport ny.pdf

Analysfas

I analysfasen ingår marknadsundersökning, funktionsanalys, kravspecifikation och innehållsanalys. Här samlades det in fakta genom information och intervjuer från Red Bull samt undersökningar av Formula 1.

Ritningar från Red Bull Racing F1 Team
VR upplevelse från Red Bull Racing F1 Team

Kreativ fas

I denna fas ingår idégenerering, moodboard, skiss, digital modell och användartester. Här testades olika lösningar från 2D skisser till olika design lösningar i 3D som användes till användartesterna.

2D skisser
En av de första lösningarna i 3D
Användartester
Moodboard

Presentationsfas

I presentationsfasen togs belsuten om hur den slutgiltiga modellen skulle se ut och det färdiga konceptet gjordes klart. En fysisk modell gjordes med 3D utskrift samt en digital modell med renderingar.

Klistermärken skrevs ut och sattes på
Första utkastet på den klara renderingen

Slutgiltig design

I den slutgiltiga designen presenteras den fysiska modellen samt 3D modellen. Garaget har fått en mer modern och stilren design som speglar Red Bulls varumärke tydligt.

Tack för att ni har läst denna sammanfattning!

Caroline Adlerborn – ID19 2022

Leave a Reply