Ljus från metall av Sara Rehn

Uppdrag

Min utmaning till examensarbetet var att skapa en modern lampkollektion som passar in i kommande trender samt att den ska vara välkonstruerad och strukturellt hållbar. 

Resultat

Slutresultatet har överträffat alla förväntningar av projektet. Detta är en kraftfull unik lampkollektion som kommer lyfta upp inredningen i folks hem samt andra offentliga miljöer till en helt ny nivå. Blombladen på lampans design tar in en del av natur och skapar en harmonisk känsla inomhus. Samt lampas material och välkonstruerade struktur kommer hålla en tid långt framåt. Detta är en lampkollektion med stor potential att bli en framtida klassiker.

För att läsa mer steg för steg hur designprocessen bakom lampkollektion kan ni klicka på Download knappen och läsa min rapport.

Moodboard
Snabbskiss
Renskiss
Kartongskiss modell
Tillverkning av den slutliga modell

Designern bakom lampkollektionen

En kreativ och innovativ kvinna som ger allt för att se sina design ideer komma till verklighet. Mitt namn är Sara Rehn.

Trots att jag aldrig har arbetat med metall förut, så bestämde jag mig för att göra slutgitlga modellen i det verkliga materialet. Detta är för att jag älska lära mig nya färdigheter att uttrycka mig kreativt i. Jag har tidigare studerat textil och jag blev bra på mönsterkonstruktion. Denna kunskap kom väldigt bra till hands för mig när jag konstruerade kartongskisserna och den slutgitlga modellen. Jag lärde mig mycket under arbetets gång och jag blev väldigt förtjust med slutresultatet. Jag hoppas att ni som sett min lampkollektion bli också förtjusta i den. 

För mer information kan ni kontakta mig på min mail eller Linkedin

Leave a Reply