ChallengeYou

Sammanfattning

Sociala medier har idag blivit en stor bidragande faktor till ohälsa genom negativ motivation och jämförelser mellan användare. ChallengeYou är en applikation som erbjuder en hälsosam och stöttande träningsgemenskap som löser de negativa aspekterna av sociala medier genom att främja samarbete, motivation och välbefinnande. Det hjälper användare att fokusera på sina egna framsteg och njuta av den positiva inverkan av fysisk aktivitet utan de negativa jämförelserna och stressen som kan följa med sociala medier. ChallengeYou är en banbrytande träningsapplikation som tar din fysiska aktivitet till nya höjder genom att erbjuda spännande utmaningar som du kan genomföra tillsammans med dina vänner. Med en användarvänlig och interaktiv plattform, är ChallengeYou det ultimata verktyget för att boosta motivationen och skapa en stark gemenskap kring träning.

Kreativ brief

Idag har sociala medier en negativ inverkan på dess användare. Detta genom negativ motivation och rädslan över att inte vara uppdaterad och missa händelser kring de sociala plattformarna. Uppdraget blev därmed att skapa en plattform som genom positiv motivation engagerar människor inom fysisk aktivitet. Målet var även att skapa en gemenskap mellan användare inom applikationen där målet är att pusha varandra till att nå utmaningarnas mål TILLSAMMANS.

Design lösning

Varumärke

ChallengeYou är ett dynamiskt och innovativt varumärke som strävar efter att förändra synen på träning och gemenskap. Med fokus på att främja fysisk aktivitet och skapa en positiv träningsupplevelse har ChallengeYou valt att ta en unik position på marknaden.

Applikationen

Applikationen erbjuder en rad innovativa funktioner som gör träningen både rolig och engagerande. Du kan tävla mot dina vänner i realtid, följa varandras framsteg och se vem som når sina mål först. Dessutom har ChallengeYou också en unik shop-upplevelse som belönar användarna med rabatterade priser på olika produkter. I applikationens shop kan du hitta ett brett utbud av träningsrelaterade varor och tillbehör. Det som gör ChallengeYou’s shop extra speciell är att du kan tjäna applikationens egna valuta genom att delta i utmaningar och uppnå dina träningsmål. Ju mer du tränar och desto fler utmaningar du klarar av, desto fler poäng samlar du. Dessa poäng kan sedan användas för att få rabatter och erbjudanden på olika produkter i shoppen. Applikationen har även en chatt funktion där du kan chatta med personerna som du deltar i utmaningar med, denna funktion är till för att möjliggöra användare att konversera kring utmaningar. Chatt funktionen är även till för att kunna skicka positiv push användare emellan och hjälpas åt att tillsammans nå utmaningarnas mål. En annan funktion som applikationen erbjuder är kortare sekvenser utav fysisk även kallat mini games. Detta är format gjort för personer som kanske inte har tiden eller orken att delta i längre utmaningar utan vill få in ett snabbt pass under lunchen eller liknande. Här gäller samma princip som med utmaningarna användarna kan även här tjäna Y poäng som senare kan användas i applikationens shop.

Förpackningar

ChallengeYou är inte bara en träningsapplikation utan har även en integrerad shop där användare kan köpa olika träningsrelaterade produkter. För att säkerställa att produkterna levereras på ett pålitligt och professionellt sätt, har företaget skapat sina egna specialdesignade förpackningar. Förpackningarna är gjorda i materialet wellpapp för att kunna försäkra kunderna att våra produkter anländer i fint skick.

För att säkerställa att kläder som t-shirts och shorts levereras på bästa möjliga sätt, använder ChallengeYou tjockare postpåsar. Dessa postpåsar är utformade för att ge extra skydd och säkerhet under transporten. De är tillverkade av hållbara material och erbjuder en hög kvalitet för att säkerställa att kläderna når fram i perfekt skick. För dem som vill ge iväg något som en gåva till en vän eller familjemedlem, erbjuder ChallengeYou också en presentpåse. Denna presentpåse är speciellt designad för att skapa en lyxig och speciell upplevelse vid presentöverlämnandet. Den kan innehålla ChallengeYous egna produkter eller andra träningsrelaterade gåvor och är en elegant och praktisk lösning för att göra gåvan extra speciell.

För att främja deltagande och uppmuntra vänner att börja använda ChallengeYou-applikationen, erbjuder företaget en speciell möjlighet att skicka ett startkit till sina vänner. Detta startkit är en perfekt gåva för att introducera och inspirera vänner att ansluta sig till träningsgemenskapen. Startkitet kan innehålla olika saker som kan vara till nytta och roligt för en ny användare. Till exempel kan det innehålla ChallengeYous egna kläder, såsom t-shirts eller shorts, vilket ger en praktisk och stilren träningsutrustning för den nya användaren att använda under sina träningspass.

(Här ansvarar ni själva för ett upplägg bestående av text och bilder.)

Merchedise

ChallengeYou’s egna merchandise är speciell på grund av dess koppling till träningsupplevelsen och dess omsorg om kvalitet och användarupplevelse. Genom att erbjuda merchandise som en del av tillexempel ett startkit och specialdesignade förpackningar, skapas en starkare koppling mellan varumärket och användarna. Dessutom gör den exklusiva designen att ChallengeYou’s merchandise blir något som användarna kan känna stolthet över och som förstärker varumärkets identitet.

Ludvig Worge

Hej! Jag heter Ludvig Worge och är 22 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Norrköping, jag är en social person med höga ambitioner inom både akademiskt arbete och yrkeslivet. Jag är självgående och trivs också med att arbeta i grupp. En av mina stora intressen är webbdesign och design för applikationer, vilket har präglat många av mina skolprojekt.

Mail: Ludde.worge@outlook.com

Telefon: 070 146 05 05

Leave a Reply