Moxie mixers

Sammanfattning

I min studie undersökte jag kvinnlig representation i media och analyserade varför kvinnor ofta framställs objektifierande och sexualiserande. Denna framställning, som ofta är utformad för att tilltala en manlig åskådare, förekommer även i annonser som riktar sig enbart till kvinnor. Jag tittade närmare på hur detta kan påverka kvinnors självbild och hur vi formas att bete oss för att uppfattas som kvinnliga.

Mitt projekt Moxie mixers hyllar kvinnors egenskaper med alkoholfria drycker som firar det som gör oss unika. Genom en inkluderande och autentisk förpackningsdesign strävar Moxie mixers efter att uppmuntra till självacceptans och självrespekt, samt att ta avstånd från objektifieringen. Moxie mixers vill hylla kvinnan och fira våra egenskaper samt bidra till en positiv självbild bortom traditionella könsroller.

Kreativ brief

Utveckla en kommersiell produkt som främjar positiva kvinnliga egenskaper och bra representation genom förpackningsdesign. Genom att kommunicera med en inkluderande och autentisk ton som uppmuntrar till självacceptans och att acceptera andra samt ett steg bort från sexualiserande objektifiering.


Designlösning

Min lösning blev att skapa Moxie mixers, en serie alkoholfria cocktailmixers som hyllar kvinnors egenskaper. Varje smak är inspirerad av kvinnliga namn, där varje namn representerar en unik smak och en särskild egenskap. Anledningen till att det blev just cocktailmixers är dels för att hylla och fira oss kvinnor, men även för att föra in samtalet om kvinnors styrkor och egenskaper i hemmet och på restaurangen. Jag hoppas att jag med min designlösning kan inspirera kvinnor till att vara sig själva, att acceptera sig själv och acceptera andra kvinnor. Låt oss skåla för dig, oss och jämställdhet!


Emelie Aggeryd

Mitt intresse för kreativt arbete har alltid varit stort. Under min tid på universitetet har jag utvecklat mina kreativa färdigheter genom olika projekt och samarbeten. Jag brinner för att skapa innovativa lösningar som förenar estetik och funktionalitet.

Jag ser fram emot att fortsätta utforska mitt kreativa intresse och bidra till projekt som inte bara tilltalar sinnena utan också bär på en djupare mening. Genom mitt arbete hoppas jag inspirera andra att tänka utanför boxen och satsa på sina idéer.

Kontakta mig gärna på LinkedIn eller emelieaggeryd@hotmail.com

Portfolio: emelieaggeryd.com

Leave a Reply