MUSEUM MOD

Sammanfattning

Detta projekt tog avstamp i FN:s globala mål 3 God hälsa och välbefinnande och mål 5 Jämställdhet. Osäkra aborter är inte bara en historisk realitet utan även en nutida utmaning som på­verkar kvinnor runt om i världen. 

Därför skapades Museum MOD, en plats för kraftfull konst och modiga berättelser. Museet vill belysa och utforska mänskliga ojämlikheter genom konstens kraft. Genom att visa upp verk som berör politiska och sociala frågor strävar museet efter att skapa en plattform för reflektion, dialog och förändring. 

Boken “Hemliga Handlingar” är en samling bilder från en fotoutställning om osäkra abortmetoder. En dokumentation av metoder som kvinnor tvingats använda när det inte funnits några andra alternativ. 

Kreativ brief

Skapa ett museum som med hjälp av en foto­utställning om osäkra abortmetoder bidrar till ökad förståelse och medvetenhet kring vikten av laglig och säker abortvård.


Designlösning

Här presenteras min designlösning på min kreativa brief. Från varumärket till min bok samt extra material i form av en utställningsaffisch, broschyr och stickers.

Varumärket MUSEUM MOD

Ovan är varumärkets byggstenar. Logotyp, typsnitt, färger och värdeord.

Utställningsbok “Hemliga Handlingar”

Några bilder från fotoutställningen “Hemliga Handlingar”.

Boken är en samling av bilderna från utställningen “Hemliga Handlingar”.

Utställningsaffisch

Broschyr + stickers

Broschyren visar en karta, aktuella utställningar och information om museet. Stickersarna fungerar som ett kvitto på att man betalat in sig, som man fäster på sin tröja.


Moa Lindgren

Jag heter Moa Lindgren och är grafisk formgivare från Piteå, numera bosatt i Sundsvall. Min kandidatexamen i grafisk design har hjälpt mig utveckla en bred kompetens och stor erfarenhet inom området. Jag vill skapa visuellt tilltalande och effektiva designlösningar som kommunicerar budskap på ett engagerande sätt.

Kontakta mig gärna!

moa@familjenlindgren.com

Leave a Reply