Biotype

Sammanfattning

Naturen är fylld av fantastiska lösningar och Biotype vill ta vara på dessa genom bokstävers form. Biotype är ett typsnitts gjuteri som skapar bokstäver inspirerade av naturen. Deras mål är att uppmuntra designers att se till naturen för inspiration och bygga ett starkare band mellan kreatörer och miljön. Biotype bryr sig djupt om klimatfrågor och vår planets hälsa och sprider information om dessa ämnen genom sina textexempel. Eftersom naturen är deras främsta inspirationskälla är det mycket viktigt för dem att skydda den. Biotype erbjuder sex typsnitt på sin hemsida, där du kan lära dig mer om varje typsnitt och se animationer. För fysiska prover kan du beställa deras affischsamling, som levereras i en låda. Genom att välja Biotype stödjer du inte bara ett typsnitts gjuteri utan också en filosofi som främjar en mer harmonisk relation mellan människa och natur.

Kreativ brief

Biomimik är konsten att applicera naturinspirerade designlösningar för att lösa problem. I min undersökning om Biomimik inom förpackningsdesign hittade jag ett kunskaps gap om hur detta förhållningssätt kan användas av grafiska designers. Mitt uppdrag är därför att skapa en produkt som får grafiska designers att ta mer inspiration från naturen i deras arbete.


Designlösning

Biotype är en mångfacetterad designlösning som innehåller fonter tillsammans med varsin intro animation, en webbshop där du kan köpa fonterna och fysiska testprover för varje typsnitt som du får i form av affischer som levereras i kartong.

Fonter

Biotype har sex stycken fonter till salu. Vi har Rose som är en serif font vars inspiration kommer från rosens mjuka kurvor och eleganta taggar. Cellular som hämtar sin inspiration från cellens fascinerande struktur. Leaf vars form är inspirerad av en minimalistisk tolkning av lövet. Golden Ratio är en sans serif-font som utnyttjar gyllene snittets matematiska harmoni i designen av dess bokstäver. Molecular som hämtar inspiration från molekylernas avancerade uppbyggnad. Hive är inspirerat av den geometriska precisionen hos de hexagonala mönstren som finns i bikupor.

Animationer

Webbshop

Framsida
Shop flik med lista över fonter
Klicka på en font i listan för att läsa mer om den

Posters


Teo Simsson

Hej, jag heter Teo Simsson, är 22 år och kommer från Söderhamn. Att skapa har alltid varit en central del hos mig som person, och under min tid på Mittuniversitetet har jag verkligen fått utforska och utveckla denna del av mig. Nu ser jag fram emot att fortsätta denna resa och växa ytterligare i arbetslivet.

Kontakt: teo.simsson@gmail.com

Leave a Reply