Walter – Din digitala matförvaring

Vi människor slänger hälften av all mat vi köper. Vi handlar mer mat än vi hinner äta. Hållbara konsumtions- och produktionsmönster är FN:s 12:e hållbarhetsmål. Och det är grunden för mitt examensarbete. Ett arbete om att rädda maten.

I min förundersökning fann jag att den största anledningen till varför vi slänger mat är att maten har blivit gammal och möglat. Detta betyder att vi handlar mer mat än vi hinner konsumera; vilket i sin tur inte är ett hållbart sätt att konsumera livsmedel på.

För att motverka överkonsumtion har jag valt att fokusera på scenariot när du står i livsmedelsbutiken och undrar vad du redan har hemma i kylskåpet. Jag har skapat varumärket Walter – Ditt digitala kylskåp. I denna app sparas allt som ditt kylskåp, skafferi och frys innehåller, vilket ger dig full översikt över dina matvaror, även när du inte är hemma. I appen har du även möjlighet att beställa en matkasse som är anpassningsbar utifrån vad du redan har hemma. Med den här appen räddar du maten, sparar tid och pengar samtidigt som du värnar om jordens resurser.