Smart smyckesförpackning av Ulrika Lindgren

När man köper ett smycke på nätet eller i en fysisk butik levereras smycket i en smyckesförpackning som skyddar smycket fram till kund. De befintliga smyckesförpackningar som finns på marknaden idag har liknande design, funktion och material. De saknar dessutom ytterligare användningsområde.  

Projektets uppgift har varit att utveckla en smart och flexibel smyckesförpackning i hållbara och hållfasta material. Ett ytterligare användningsområde för en smyckesförpackning vore till exempel att kunna ta med smycken säkert och smidigt på resa utan att de ligger löst, kläms eller trasslar ihop sig. Att dessutom se eller ana innehållet i förpackningen samt att kunna förvara fler än ett smycke i samma förpackning skulle underlätta.

Projektet har fokuserat på att tillverka en smyckeförpackning som ska framkalla ett behov hos användaren, både känslomässigt och praktiskt för att motverka begreppet engångsprodukt. Projektet har genomförts med designprocessens tre faser, analysfas, kreativ fas samt presentationsfas. Hänsyn har genom hela projektet tagits till miljön med riktade beslut angående hållfasta och hållbara material.

Det går utmärkt att förvara flera smycken i smyckesförpackningen.

Smyckesförpackningen kan tas med på resa och förvarar smycken säkert och smidigt utan att de ligger löst, kläms eller trasslar ihop sig med varandra. Genom locket kan man ana innehållet.

Mitt namn är Ulrika Lindgren

Jag gillar att hitta lösningar i hållbara och hållfasta material för en längre livslängd hos produkter. Det är viktigt att tänka på miljön och jordens resurser för framtiden och kommande generationer.

Ta gärna del av min rapport längre upp på sidan. Kontakt nedan.

Vänlig Hälsning Ulrika Lindgren.

Leave a Reply