BOV

Collapse of civilisation is on the horizon. sa David Attenborough under förra årets FNs klimatkonferens. Klimatförändringarna började med oss vilket gör det till vårt ansvar att rätta till det.

I mitt projekt har jag valt att skapa en app som ska informera, testa, och uppmana användaren kring hur de bidrar till klimatförändringarna. Jag har valt att utgå ifrån mig själv i detta projekt och från min självanalys kom jag fram till att jag var en riktig miljöbov. Lat, snål, och konsumerar allt för mycket kött, var några insikter som jag fick. Därför kändes en app som den självklara produkten att skapa.

Lösenord bovbov

BOV är till för dem som inte har någon koll på hur de påverkar miljön. Appen har tre kategorier: Källsortering, Mat, och Transport. Varje kategori har tre likadana flikar; artiklar, testa ens kunskaper, och utmaningar, som användaren kan klicka sig igenom.

I fliken artiklar kan användaren enkelt läsa korta tips kring de tre kategorierna vare sig det gälla hur mycket kött man borde begränsa sig till eller knep på hur man får reda på om t.ex. chipspåsen är i plast eller ej. (TIPS! Skrynkla ihop påsen till en boll och om den vecklas ut så är det plast!)

Om man tror sig vara kunnig inom någon kategori kan användaren välja att testa sina kunskaper och se hur mycket man verkligen kan.

Under utmaningar får användaren några uppgifter att göra som t.ex. försöka äta fisk två gånger i veckan eller börja sortera bort plast från sina sopor. Uppgifterna är tillräckligt enkla för att inte överväldiga användaren. Desto mer appen används desto fler och mer komplicerade uppgifter får man.

Leave a Reply