Levelup

Professionellt datorspelande är en bransch som växer explosionsartat och är idag lika populärt som många elitsporter. Men medans många gamers blivit mångmiljonärer på sitt spelande, finns bara en kvinna bland världens 500 högst tjänande proffsspelare. En anledning till att det ser ut så, är att kvinnor som spelar tävlingsinriktade spel möts av sexism och trakasserier.

Som datorspelande kvinna får man vara konstant beredd på att få höra allt ifrån sexistiska kommentarer som “jaha det är en tjej på vårat lag, inte konstigt att vi förlorar” till hot om våld och sexuella övergrepp. Jag har designat organisationen Levelup, ett företag som främjar lika möjligheter för kvinnor i gaming.

Levelup säljer produkter som är bättre ergonomiskt anpassade för kvinnor än de som finns idag och använder en del av förtjänsten för att stötta kvinnor som spelar genom awarenesskampanjer, event och sponsorskap för individuella spelare och lag. Gaming har kommit väldigt långt på kort tid, men det är dags att nå nästa nivå när det kommer till jämställdhet.

  

 

Leave a Reply