TÅGO

Visste du att din flygresa till Thailand tur och retur släpper ut ungefär lika mycket koldioxid som en genomsnittlig bil gör på ett helt år? Att flyga kan vara fantastiskt, men innebär också stor påverkan på miljön. Och forskning visar att vi måste ändra våra vanor och flyga mindre för att nå uppsatta mål.

Jag heter Annica och har i mitt examensarbete utgått från mål nr 13, bekämpa klimatförändringarna. Min undersökning visade att många var positiva till att välja bort flyget för mer hållbara resor, samtidigt som de flesta ansåg att det inte fanns några bra alternativ idag. För att vi ska kunna ändra våra vanor måste det finnas alternativ och det måste bli enklare att resa utomlands på ett hållbart sätt.

Min lösning är tågcharterbolaget TÅGO som erbjuder paketresor med tåg från Sverige till olika destinationer i Europa. Att resa med tåg ger oss möjlighet att på ett avslappnat sätt uppleva skiftande landskap och kulturer och även möjligheten att stanna på platser på väg till destinationen. Att resa med TÅGO är en upplevelse från början till slut.

För att visualisera mitt koncept har jag valt att ta fram en hemsida, guidebok, bagagelapp och produkter som ska säljas på tågen. När jag funderade på hur det skulle se ut visuellt tittade jag på hur det såg ut förr och fann en bra inspirationskälla i gamla tågbiljetter, skyltar och bagagelappar. Tillsammans med starka färger valt att skapa ett uttryck som sticker ut från konkurrenterna visuellt. Jag ville att färgerna tillsammans med de grafiska elementen skulle skapa en stark kontrast mot naturen, för att på så sätt skapa ett utstickande varumärke.

/Annica Karlsson 

Leave a Reply