atlant.

Jag har under hela våren arbetat med mål 13 som handlar om klimatförändringarna samt mål 14 om haven och marina miljöer från Globala målen, genom mitt självständiga arbete. Min studie handlade om kvicksilvertunnorna på botten av Sundsvallsfjärden. Tunnorna har dumpats i havet på 60-talet och är fyllda med livsfarligt avfall från fabrikerna i området. Jag valde att undersöka just hur ”Hur har Sundvalls tidning kommunicerat visuellt om tunnorna i Sundsvallsbukten ?” 

I och med att jag gjorde min undersökning om avfall som dumpats i havet så började jag förstå hur lätt det är att gömma saker under ytan. Haven är idag fyllda med skräp och plast och det är ett enormt problem för att ska vi ha ett friskt jordklot att bo på så måste även haven vara friska. Jag vill därför med det här projektet vara med och bidra till renare hav.

Min lösning på problemet som jag stötte på i undersökningen är Atlant

”Atlant är ett svenskt företag med hjärta för friluftsliv. Utgångspunkten för oss är alltid havet och vattnet. Vi vill att det ska vara självklart att konsumera hållbara produkter alla till dina friluftsaktiviteter. Vårt mål är att bidra till renare hav och sjöar”

Idéen med företaget är att sälja olika typer av set till en ung, medveten och friluftsintresserad målgrupp. 

Tanken med setten är att det ska innehålla allt du behöver till specifika tillfällen. Det kan tillexempel användas i husvagnen, på segelbåten eller på fjällvandringen där det är extra viktigt med kvalitet på en begränsad yta. Alla set är tillverkade i Sverige av hållbara material. Settet innehåller en liten diskborste, vattenflaska som går att vika ihop, en tät påse och en burk med diskmedel.

Där jag har tagit fram ett företag och produkt som bidrar till den hållbara utvecklingen. Mitt företag Atlant är ett steg i rätt riktning då produkten används som förpackning. Detta är en produkt som är designad för att hålla länge- både genom att vara gjord i svenska material i bra kvalité samt att den är i den tidlös design som håller över generationer.

Till marknadsföringen till Atlant gjorde jag några annonser, här ovan är ett exempel på två stycken.

Jag skapat en hemsida till företaget som ska användas som webshop.

Leave a Reply